Prijsuitreiking 2017 mooiste oldtimer FIAT 500

De uit 1967 stammende Fiat Nuova 500 van Michel de Winter en Richard van der Waals uit Warmond is bij de derde editie van het populaire Oldtimerfestival Sassenheim, dat de derde zondag van augustus plaatsvond, door het massaal opgekomen publiek gekroond met de titel ‘de allermooiste’ oldtimer auto. Afgelopen zaterdag reikten organisatievoorzitter Ton Wijsman van de Evenementencommissie van de Stichting Beheer Park Rusthoff samen met Frans Plevier, de geestelijk vader van het oldtimerfestival, de allereerste ‘Frans Plevier Bokaal’ aan de triomfantelijke eigenaren uit. Dit heugelijk feit had plaats op het ‘heilige oldtimer gras’ van het eiland in Park Rusthoff.

“Die publieksprijs zagen we echt niet binnenkomen. Zoiets verwacht je gewoon niet”, glunderden een trotse De Winter en Van der Waals met glinsterende ogen. “Het is toch super dat door het publiek jouw autootje als de kleinste tussen al het geweld van die ‘grote jongens’, en dan niet alleen in maat maar zeker in waarde, zo’n prijs kan winnen? Dit is heus enorm leuk”, glom Van der Waals. Het festival trok die zondag in en rondom Park Rusthoff, volgens Wijsman met gemak zo’n zes duizend man die elk via een app berichtje een stem konden uitbrengen op de in hun ogen allermooiste oldtimerauto en oldtimermotor. “Het grappige van deze prijs is juist dat het publiek de leukste oude voertuigen kiest. De insteek is: ‘wat vinden bezoekers nou leuk?’ Daar gaat het ons om en dat maakt het voor de organisatie ook zo mooi. Mensen moeten op dit festival een beleving ervaren”, aldus Wijsman. Het donkergroen gekleurde autootje met op de achterklep een rieten reiskoffertje met lederen riempjes en een wapperende Nederlandse driekleur op de zilverkleurige achterbumper, kreeg de allereerste ‘Frans Plevier Bokaal’ uit de historie van het festival toebedeeld. De grondlegger van het oldtimerfestival én mede de kartrekker van het grootscheepse revitalisatieproject van Park Rusthoff voelde zich een vereerd man: “Een grote eer dat mijn idee resulteert in een bokaal die naar mij is vernoemd.” De ‘Frans Plevier Bokaal’ voor de door het publiek als allermooist gewaarde oldtimermotor ging naar de Triumph TR6 Trophy uit 1958 van Mart van der Vlugt uit Lisse. Over de continuatie van het festival bestaat geen enkele twijfel. “Schrijf maar op, die vierde editie volgend jaar september komt er echt”, grinnikte Wijsman resoluut.

Foto: Organisatievoorzitter Ton Wijsman (links) en Frans Plevier (uiterst rechts), de grondlegger van het Sassenheims Oldtimerfestival, reiken aan Richard van der Waals en Michel de Winter (2e van rechts) de allereerste ‘Frans Plevier Bokaal’ uit.